ΕΝΑ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΪΤΑΝ ΠΑΖΑΡ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Έκθεση γελοιογραφιών για το προσφυγικό στο Μετρό Συντάγματος

καλαι1Επισκεφτήκαμε σήμερα το πρωί στον εκθεσιακό χώρο που στεγάζεται στο Μετρό του Συντάγματος τη μεγάλη έκθεση γελοιογραφικών σκίτσων για το προσφυγικό. Αυτή ξεκίνησε από την Ρόδο, πριν ένα μήνα και συνεχίζεται τώρα στην Αθήνα. Η έκθεση έχει τίτλο «Μετέωρο Βήμα» και θα μας υποδέχεται έως και την Πέμπτη 12 Μαΐου, ενώ, μετά την Αθήνα, θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες. Σήμερα το βράδυ θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια, ενώ θα παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 9 το βράδυ.

Στη φωτογραφία αγκαλιάζουμε ένα έργο του Γιάννη Καλαϊτζή, που χάσαμε πριν μερικούς μήνες, με αναμνηστική αναφορά μας στην παλιά μας πρεβεζάνικη εγκάρδια συνάντησή με το δημιουργό αυτό, στο «Σαϊτάν Παζάρ» του φίλου Στάθη πριν μερικά χρόνια. Αγκαλιάζουμε έτσι, μαζί με το Γιάννη, τον πρόσφυγα, το μετανάστη, τον ξένο και τον «άλλο», που κοντά τους βρεθήκαμε κι εμείς κάνοντας τα μετέωρα βήματά μας σε ξένες χώρες.

καλα2

Στη διοργάνωση της έκθεσης συμμετέχει η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η ΕΣΗΕΑ. Εξάλλου εκτός από έργα του Γιάννη Καλαϊτζή, είδαμε στο Σύνταγμα ωραίες μεγεθυσμένες γελοιογραφίες που φιλοτέχνησαν και υπογράφουν οι: Τάσος Αναστασίου, Κώστας Βλάχος, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Dranis, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Ιωάννου, Μιχάλης Κουντούρης, Γιάννης Κυριακόπουλος (ΚΥΡ), Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Βασίλης Μητρόπουλος (BAS), Κώστας Μητρόπουλος, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Εφη Ξένου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Παυλίδης, Ανδρέας Πετρουλάκης, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης, Soloup, Στάθης (Σταυρόπουλος), Μαρία Τζαμπούρα, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ.

This entry was posted in Μουσείο πόλης. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s