ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΡΤΗ

…εκδόθηκε και παρουσιάστηκε στη Δράμα

δραμΟ εκλεκτός φίλος Γιώργος Κούρτης τελείωσε την εξαιρετικά τεκμηριωμένη συγγραφή και προχώρησε ήδη στην έκδοση του βιβλίου του «Στοιχεία από τη διοικητική ιστορία της Δράμας 1913-2014», που ανέλαβε ο γνωστός εκδοτικός οίκος Κυριακίδη στη Θεσσαλονίκη. Η παρουσίαση του βιβλίου, όπως μαθαίνουμε, έγινε την Κυριακή το πρωί στο Δημοτικό Ωδείο της μακεδονικής πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συγγραφικής προσπάθειας εκ μέρους του σημαντικού αυτού πρεβεζάνου συμπολίτη μας είχα τη χαρά να γίνω κοινωνός, από τον εκλεκτό φίλο, μερικών από τις «προκλήσεις» που παρουσίαζε το εγχείρημα, αφού, όπως είναι γνωστό, με την κατάληψη και κατοχή της Δράμας από τους Βουλγάρους, τα σχετικά αρχεία είχαν παραδοθεί στο πυρ. Ακόμα και τα ονόματα των πρώτων δημάρχων της πόλης, μετά την απελευθέρωσή της, ήταν δύσκολο να αναζητηθούν. Ωστόσο ο συγγραφέας κατάφερε να ταυτοποιήσει όλα τα ονόματα των διοικητικών συντελεστών της πόλης και του νομού και να παρουσιάσει το πόνημά του στο ενδιαφερόμενο κοινό.

Δεν ξεχνούμε πως ο Γιώργος Κούρτης είχε κάνει ανάλογη τεκμηρίωση και έκδοση για τα διοικητικά δεδομένα της γενέτειράς μας, της πόλης μας Πρέβεζας (και του νομού), το 2005, με το τόσο χρήσιμο έργο του με τίτλο «Η κοινοβουλευτική πορεία της Πρέβεζας (1915-2005)». Εξάλλου χρειάζεται να πούμε πως ο συγγραφέας βρέθηκε σε κάποια σχέση ιδιαιτερότητας με τη μακρινή μας (προ Εγνατίας…) πόλη της Δράμας, όταν στην πρώτη φάση της Μεταπολίτευσης (1974-75), ως πρωτοδίκης στην πόλη αυτή, ανέλαβε και έφερε επιτυχώς σε πέρας τα καθήκοντα δημάρχου στην κρίσιμη αυτή περίοδο.

Καλοτάξιδο το βιβλίο, Πρόεδρε Γιώργο.

Advertisements
This entry was posted in πρεβεζάνοι συγγραφείς, πρεβεζάνοι επιστήμονες, πολεογραφία, εσωτερική γεωπολική and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s