ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Οι καγιένες ή η Δικαιοσύνη;

cayenneΧρειάστηκε να διανύσω χθες τον ιδιωτικό αθηναϊκό δρόμο των προσωπικών οχημάτων, την Αττική Οδό. Πήγα στο Ιατρικό Κέντρο, όπου νοσηλέυτηκε συγγενικό μου πρόσωπο μετά από ατύχημα που του προκάλεσε σοβαρό κάταγμα. Το ατύχημα δεν είχε σχέση με αυτοκίνητο και εγκληματική οδήγηση. Γράφω βέβαια για «αθηναϊκό δρόμο των προσωπικών οχημάτων», επειδή στην Αττική Οδό, τις λίγες φορές που έχω περάσει, δεν έτυχε να δω, ούτε μια φορά, ένα δημόσιο μέσο μεταφοράς εμπορευμάτων ή μεταγωγής εργαζομένων. Μόνο προσωπικά οχήματα έχω δει με ένα άτομο, τον επιβάτη-οδηγό. Και κρίνω πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως το εθνικό ξεπούλημα που κάνουν, τα τελευταία χρόνια, οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) θα σχετίζεται με τη μεγάλη αυτή εθνική σπατάλη της κατασκευής της Αττικής Οδού ή μεγάλων τμημάτων της.

Βέβαια η Αττική οδός ήρθε στην επικαιρότητα μετά τον πρόσφατο φόνο με/σε Cayenne και που αποτελεί τις ημέρες αυτές κύρια είδηση στα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Φυσικά καμία ειδησεογραφική λεπτομέρεια δεν συνοδεύεται με κάποια στοιχεία και σχόλια για την πλήρως ιδιωτικοποιημένη λειτουργία αυτού του κολοσσιαίου έργου. Ας υπενθυμίσουμε εδώ πως προηγούμενος φόνος με Cayenne ήταν εκείνος της Ιωάννας Καλεσοπούλου, 22 χρονών, φοιτήτριας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. Ο δράστης του φονικού ήταν δικηγόρος και προκάλεσε τον θάνατο 2 ατόμων ακριβώς με την Porsche Cayenne του που οδηγούσε μεθυσμένος. Έχοντας πεισθεί πως το αυτοκίνητό του τού παρέχει ασφάλεια, έπεσε πάνω στο ελαφρό ΙΧ στο οποίο επέβαιναν οι κατόπιν νεκροί. Το περιστατικό αυτό τροχαίου εγκλήματος είχε λάβει χώρα στις 14 Ιουνίου 2009, αλλά δεν ανήκει στην ιστορία, όπως λέμε. Είναι ακόμα ζωντανό. Γιατί;

Ο δολοφόνος (και λυπούμαστε που το λέμε αυτό για ένα λειτουργό της Θέμιδος) είναι και υπότροπος! Είχε ήδη σκοτώσει και άλλον άνθρωπο σε παλαιότερο περιστατικό τροχαίου εγκλήματος. Την προηγούμενη αυτή φορά ήταν μια γυναίκα 45 χρονών. Το συμβάν είχε λάβει χώρα, ακόμα πιο παλιά, το 1999. Αλλά φαίνεται πως το δικαστήριο το θεώρησε πως ανήκει στην ιστορία! Άλλωστε και ο ίδιος αυτός ο συλλειτουργός της Θέμιδος, δυο χρόνια μετά τους (τελευταίους προς το παρόν) φόνους του ήταν και υποψήφιος για Σύμβουλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αφού είχε αποδοθεί αθώος στην κοινωνία. Η Δικαιοσύνη μετέχει στα αυτοαμνηστευόμενα αυτοκινητικά εγκλήματα.

Συγκεκριμένα, στο φόνο της φοιτήτριας Ιωάννας, ο δράστης έχει καταδικάστεί πρωτόδικα 6 χρόνια. Αλλά με αναστολή και για τις 2 ανθρωποκτονίες, ενώ το δικαστήριο δεν έλαβε σοβαρά υπόψη την προηγούμενη ανθρωποκτόνο δράση του. Όπως είπαμε, το δικαστήριο θεώρησε πως ο προηγούμενος φόνος ανήκει στην ιστορία! Είναι να αναρωτηθεί κανείς ποιος σκοτώνει καλύτερα στους εθνικούς δρόμους. Οι καγιένες (που δεν μπορούμε να ενοχοποιήσουμε συλλήβδην) ή τα δικαστήρια (που φαίνονται να εφαρμόζουν νόμους ενθάρρυνσης του αυτοκινητικού εγκλήματος); Απάντηση ίσως πάρουμε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης (Δικαστικό Μέγαρο, 3ος όροφος, αίθουσα 360) όπου την Τρίτη 28 Ιουνίου 9 π.μ. εκδικάζεται η έφεση για το φόνο της 22χρονης Βολιωτοπούλας Ιωάννας. Ιωάννα μας λείπεις.

This entry was posted in τροχαία εγκλήματα, αυτοκίνητο, δίκτυο υγιών πόλεων, δημόσια υγεία, εσωτερική γεωπολική, κινητικότητα, νεκρολογία and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

  1. Παράθεμα: Ποινές με αναστολή ή εξαγορά: Όταν η ανθρώπινη ζωή απαξιώνεται. | sostegr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s