ΠΑΝΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Τι θα τους «λέει» ο Γιάννης για το BREXIT/BREMAIN

βαρουφΜε κάποια έκπληξη θα είδαν οι Έλληνες που βρίσκονται στο Λονδίνο είτε για το τετραήμερο (της πάντα καταναλωτικής μας ελληνικής κοινωνίας) είτε σε μονιμότερη βάση διαμονής, σπουδών και εργασίας, το πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη, να φιγουράρει σε κάθε σταυροδρόμι.

Το ευρύτατα γνωστό περιοδικό THE BIG ISSUE, που κυκλοφορεί όπως και η δική μας ΣΧΕΔΙΑ, από τους άνεργους και άστεγους της Βρετανίας, έχει λοιπόν στο εξώφυλλο του τεύχους αυτής της εβδομάδας, 20-26 Ιουνίου 2016, φωτογραφία του πρώην υπουργού μας και αστέρα δημοσίων σχέσεων και μαζί περιλαμβάνει και μια συνέντευξή του …για όλα.

Ο Βαρουφάκης εξισώνει στις απαντήσεις του το περυσινό τραπεζικό πραξικόπημα στη χώρα μας με το απριλιανό χουντικό πραξικόπημα του 1967 και κάνει και αγγλική ομοιοκαταληξία με τα τανξ και τις …banks.

Φυσικά ξεκινάει τη συνέντευξή του με την απογραφή της κατάστασης στην Ελλάδα και υποστηρίζει πως το επόμενο 12μηνο θα έχουμε μια έκρηξη δυστυχίας στις τάξεις των άνεργων, αφού τους επόμενους τρεις ή τέσσερις μήνες θα αρχίσουν οι άγριες και κτηνώδεις κατασχέσεις που, προφανώς θα επιδεινώσουν την κατάσταση, σε ό,τι αφορά τους άνεργους και τους άστεγους.

Προηγουμένως, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε κριτικά (αλλά με κάθε συμπάθεια) στα «περιοδικά του δρόμου», όπως αυτό που φιλοξενεί τη συνέντευξή του και την δική μας Σχεδία και δηλώνει πως τα θεωρεί κοινωνικώς πολύ χρήσιμα αφού προσφέρουν αυτό που λείπει από τον εμπορικό Τύπο. Και δεν είναι καθόλου σαν φιλανθρωπία να τα αγοράζουμε, όσοι μπορούμε, όχι για ελεημοσύνη, αλλά επειδή μας δίνουν κάτι σαν αντίδωρο στο δικό μας δώρο.

Τέλος, ο πρώην υπουργός αναφέρεται ιδιαίτερα και στο μεθαυριανό βρετανικό δημοψήφισμα για την έξοδο ή την παραμονή της χώρας αυτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεωρεί χωρίς νόημα και κέρδος να φύγει η Βρετανία από την ΕΕ ώστε να είναι ανεξάρτητη και να κανονίζει τα του «οίκου της» στη συνεργασία της με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες π.χ. εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων. Αλλά η εξάρτησή της θα συνεχιστεί χειρότερα λέει ο μονό-νι-μος Γιάνης, αφού οι κανονισμοί θα ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη και μάλιστα χωρίς η Βρετανία να μπορεί να τους επηρεάζει προς το συμφέρον της. «Μέσα» και «κατά» (in and against) είναι τα τελευταία του λόγια σε σχέση με τον αγώνα που πρέπει να δοθεί από το βρετανικό λαό ενάντια στο «κατεστημένο».

Θα τον ακούσουν τον όμορφο Γιάνη, που άλλωστε τους εκλιπαρεί …«Don’t call me handsome»;

This entry was posted in κοινωνική στέγη, κοινωνική κατοικία, λαϊκό κίνημα and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to ΠΑΝΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

  1. Ο/Η dimosioshoros λέει:

    Διαβάστε και εδώ τη συζήτηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s