Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ

…μ’ ένα λουλούδι στο χέρι…

Πετρουλ1Έγινε χθες Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 στις 8 το βράδυ στο αθηναϊκό τετράγωνο του πολιτικού εγκλήματος  μπροστά στο απέριττο μνημείο του Σωτήρη Πέτρουλα (Οδός Σταδίου και Εδουάρδου Λω) το προγραμματισμένο πολιτικό μνημόσυνο όπου οι φίλοι του Σωτήρη Πέτρουλα, η Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) και όλοι οι δημοκράτες κλήθηκαν μ’ ένα λουλούδι στο χέρι να τιμήσουν τη μνήμη του.

Πέρασαν 51 χρόνια από όταν, στις 21 Ιουλίου 1965 οι ένστολοι πραιτοριανοί του ιουλιανού βασιλικού πραξικοπήματος δολοφόνησαν κατά τη διάρκεια μεγάλης μαχητικής πορείας των φοιτητών, των μαθητών και του εργαζόμενου λαού τον πρωτοπόρο νεολαίο φοιτητή-μαχητή του 114 και του 15%, Σωτήρη Πέτρουλα.

Καθώς το μήνυμα της θυσίας του Σωτήρη είναι πάντα ζωντανό και επίκαιρο, αφού αποτελεί μήνυμα αντίστασης σε κάθε πολιτική ή οικονομική εκτροπή και σε κάθε μορφή καταπίεσης, αλλά και ως ανάδειξη του δημόσιου χώρου της πόλης ως χώρου πάλης, παραβρεθήκαμε εκεί και ακούσαμε τον πρόεδρο της ΕΜΙΑΝ καθηγητή Θανάση Καλαφάτη που υπενθύμισε και επικαιροποίησε εκείνα τα γεγονότα. (Στη φωτογραφία, και αριστερά ο Γιάννης Γιαννουλόπουλος).

Πετρουλ2

Τα Ιουλιανά γεγονότα υπήρξαν πράγματι μια κορυφαία στιγμή της πάλης του λαού και της νεολαίας για την υπεράσπιση της συνταγματικής νομιμότητας και την αποτροπή του βιασμού της λαϊκής θέλησης. Η ιστορική σημασία τους είναι πάντα επίκαιρη, καθώς σήμερα, μέσα σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης, όπου πλήττονται οι κοινοβουλευτικές αρχές και τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, η ανάδειξη και η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα και της νεολαίας είναι πάντα αναγκαία και είναι το τελευταίο πρόχωμα που θα συγκρατήσει την οικονομία, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία από την κατάρρευση.

This entry was posted in Δημόσιος Χώρος, λαϊκό κίνημα, νεκρολογία and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s