ΑΣΠΡΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΧΩΝ

Σήμερα τρίτη Κυριακή του Νοέμβρη

3_%ce%bd%ce%bf%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%811

Η σημερινή Κυριακή 20 Νοεμβρίου, τρίτη Κυριακή του Νοέμβρη, είναι αφιερωμένη, όπως είναι γνωστό, από τον ΟΗΕ και το κράτος μας στα θύματα του τροχαίου εγκλήματος. Με πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Συλλόγου SOSTE «SOS – Τροχαία Εγκλήματα», που εκπροσωπεί τους γονείς και άλλους στενούς συγγενείς και φίλους συνανθρώπων μας που έχασαν δικό τους άνθρωπο σε αυτοκινητική δολοφονία, έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας συγκινητικές μνημόσυνες εκδηλώσεις.

Το μεσημέρι στις 1.00 μ.μ. στο σταθμό του Συντάγματος του μετρό, στο επίπεδο των εκδοτηρίων, έγινε μικρή συναυλία με τη χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Κτιστάκη και συμμετοχή τριάντα περίπου χορωδών και σολίστ (με τη συνοδεία ηχογραφημένης μουσικής). Το τελευταίο κομμάτι ήταν το «Torreador en garde» από την Κάρμεν του Μπιζέ (κάτω δεξιά στην εικόνα).

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, με μεγάλη συγκίνηση, κρατώντας λευκά μπαλόνια με τα ονόματα των χαμένων παιδιών, ανέβηκαν στην πλατεία του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη. Μετά από σύντομη ομιλία – χαιρετισμό του Γιώργου Κουβίδη, γιατρού, όπου τέθηκε το ζήτημα της αρνησιδικίας και της ατιμωρησίας στο θέμα των αυτοκινητικών δολοφονιών, τα λευκά μπαλόνια, γεμισμένα με αέριο ήλιο αφέθηκαν ελεύθερα (επάνω αριστερά) να συναντήσουν τους αγαπημένους εκεί πάνω…

3_%ce%bd%ce%bf%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%812Ο «Δημόσιος Χώρος» συμμετέχει ως επαρχιακός φορέας στην κίνηση SOSTE και καταγγέλλει το αυτοκινητικό έγκλημα στην Πρέβεζα και παντού στην Ελλάδα καθώς και την κρατική συνενοχή. Στη συγκέντρωση επισημάναμε το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τ. υπουργό, Θοδωρή Δρίτσα και τη σύζυγό του επίσης τ. υπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου, που τους θυμάμαι να λαβαίνουν συχνά μέρος σε δράσεις αντι-αυτοκινητικού ακτιβισμού. Πάντως είναι γεγονός ότι ούτε και από τις τελευταίες κυβερνήσεις (του ΣΥΡΙΖΑ) καθώς και τα άλλα θεσμικά όργανα με τα οποία έχει συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια ο ακούραστος σύλλογος SOSTE αναλήφθηκε καμιά ειρηνευτική δράση. Δεν υπάρχει ακόμα πολιτική βούληση υψηλού επιπέδου για να σταματήσουν οι φόνοι από αυτοκίνητα.

This entry was posted in τροχαία εγκλήματα, Δημόσιος Χώρος, αυτοκίνητο, δημόσια υγεία, εσωτερική γεωπολική, κινητικότητα, νεκρολογία and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s