ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΠΡΙΣΛΕΫ

Τιμή στον εκλεκτό συνάδελφο

Πριν λίγες μέρες έφυγε από τον κόσμο αυτό ο σημαντικός ευρωπαίος πολιτικός και συνδικαλιστής Julian Priestley στην ηλικία των 66 ετών, μετά από μακρά ασθένεια. Τον είχα γνωρίσει και συνυπηρέτησα μαζί του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ως πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των υπαλλήλων κατήγγειλε μια υπηρεσιακή αδικία σε βάρος μου, κάλεσε σε γενική συνέλευση το προσωπικό και, χάρη στη δική του παρέμβαση ξεπεράστηκε το ζήτημα.

Ο Τζούλιαν ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος. Μετά την αποφοίτησή του από το υψηλού επιπέδου τμήμα «Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομία» (PPE) στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, προσελήφθη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ηλικία των 22 ετών, το 1973, ως διοικητικός υπάλληλος. Την επόμενη δεκαετία (1981-83) τον βρίσκουμε πρόεδρο της Επιτροπής προσωπικού και γενικό γραμματέα της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου (1989-1994) και αμέσως μετά διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΕΚ Κλάους Χένς (1994-1997).

Από το 1997 μέχρι το 2007 χρημάτισε Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνυπηρετώντας με πέντε διαφορετικούς προέδρους, ενώ με το πέρας της σταδιοδρομίας του στο ΕΚ έλαβε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ τον τίτλο του λόρδου «για τις υπηρεσίες του προς την Ευρώπη» καθιστάμενος, κατά το βρετανικό τυπικό, Sir Julian Priestley. Μετά την αφυπηρέτησή του ασχολήθηκε με τη συγγραφή και παραπέμπουμε εδώ για πληροφορίες σχετικές με τη θαυμαστή διαδρομή του.

Πληροφορήθηκα με μεγάλη θλίψη το θάνατό του και τελειώνω το παρόν ενημερωτικό με την ευχή «γαίαν έχοι ελαφράν».

This entry was posted in Ευρώπη - ΕΕ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s