ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

 Κύκλος Περιηγήσεων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πρέβεζα»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα», διοργανώνει κύκλο περιηγήσεων με τίτλο «Γνωρίζοντας τα Μνημεία του Τόπου μας» και μας προσκαλεί με σκοπό τη γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον, τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και την πλούσια πολιτιστική παράδοση του τόπου μας.
1η Εκδρομή: 14.05.2017. ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ– ΖΑΛΟΓΓΟ – ΚΑΣΣΩΠΗ
8:30 ~ 10:30, Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Πελαγίας
11:00 ~ 12:30 Ιερός Βράχος Ζαλόγγου και Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου
12:30 ~ 14:00 Αρχαιολογικός Χώρος Κασσώπης
16:00 Επιστροφή στην Πρέβεζα
Η περιήγηση ξεκινά με την επίσκεψή μας στην Ιερά Μονή της Αγίας Πελαγίας, η οποία είναι κτισμένη πάνω στα ερείπια ρωμαϊκής έπαυλης. Εν συνεχεία θα βρεθούμε στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου, επισκεπτόμενοι δυο μνημεία σύμβολα της θρησκείας και του ηρωισμού. Την Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου και το μνημείο των Σουλιωτισσών, έργο του γλύπτη Ζογγολόπουλου. Έπειτα, θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, μιας οργανωμένης πόλης-κράτους του 4ου αιώνα π.Χ.. Τέλος, μπορούμε να απολαύσουμε την εκθαμβωτική θέα που προσφέρεται από το χωριό Καμαρίνα, κάνοντας ένα διάλειμμα για καφέ και συζήτηση.
2η Εκδρομή: 11.06.2017 – ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
8:30 ~ 09:30 Αναχώρηση από Πρέβεζα και άφιξη Κορωνησία
10:00 ~ 11:30 Περιήγηση στην εκκλησία της Παναγίας και στο παρεκκλήσι του Αγίου Ονούφριου Κορωνησίας
12:00 ~ 14:00 ελεύθερος χρόνος και φαγητό
15:30 Επιστροφή στην Πρέβεζα
Η περιήγησή μας αυτή τη φορά ξεκινάει πριν φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό, απολαμβάνοντας το φυσικό τοπίο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα γνωρίσουμε πολιτισμούς που άνθισαν πέριξ του Αμβρακικού κόλπου. Προορισμός μας η Κορωνησία, ένα μικρό ψαροχώρι, που δεν φημίζεται τόσο για τις ελκυστικές παραλίες του όσο για το σημαντικό οικοσύστημα που φιλοξενεί. Στην Κορωνησία θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε το σημαντικό μνημείο της βυζαντινής περιόδου, την εκκλησία της Παναγίας, η οποία χρονολογείται στον 10ο αιώνα μ.Χ. καθώς και το παρεκκλήσι του Αγίου Ονούφριου Κορωνησίας. Η περιήγησή μας ολοκληρώνεται με διάλειμμα για καφέ και συζήτηση στις ακτές του Αμβρακικού Κόλπου.
Δηλώσεις για τη συμμετοχή στις περιηγήσεις θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 10.05.2017 για την 1η Εκδρομή και την Τετάρτη 07.06.2017 για την 2η Εκδρομή. Ως σημείο συγκέντρωσης και αναχώρησης έχει οριστεί η Πλατεία Ανδρούτσου. Το ποσό για τη συμμετοχή ανέρχεται στα 10 €,στην οποία συμπεριλαμβάνεται η μετακίνηση με λεωφορείο, καθώς και ξενάγηση, καθ’ όλη τη διάρκεια των περιηγήσεων, από τις πιστοποιημένες ξεναγούς – αρχαιολόγους (Αθανασία Κεραμάρη & Πολυξένη Μπάρκα).
Διευκρινίσεις και συμμετοχές σε συνεννόηση με Κωνσταντίνο Λογοθέτη και  Άννα Μαρία Σαρδελή.

This entry was posted in πολιτισμός, τοπικότητα, Ζάλογγο, Πρέβεζα, γεωγραφία and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s