ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Ακολουθώντας τα μηνύματα του Φρενέ και αναλαμβάνοντας τα πρότζεκτ

[Ανέβαινα προς τη ΔΕΔΔΗΕ μετά το ΚΤΕΛ με τα πόδια. Στην πόλη μας δεν υπάρχει αστικό λεωφορείο να συνδέει το κέντρο της πόλης με δημόσια γραφεία και άλλους χώρους. Το έχουμε ξαναπεί πως η Πρέβεζα είναι παραδομένη στο αυτοκινητο-πετρελαϊκό κεφάλαιο. Αλλά αυτά είναι απλή γκρίνια, αφού ξέρουμε πως δεν γίνεται τίποτα, όσο και να τα λέμε.]

Είχα όμως μια ευχάριστη έκπληξη. Μια ομάδα από κοριτσόπουλα, μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου, κατέβαιναν προς το κέντρο. Στη συνάντησή μας λοιπόν έκανα τη γνωριμία μου με το χαριτωμένο περιοδικό τους. Ίσως, μόλις είχε κυκλοφορήσει γιατί μερικά κορίτσια κρατούσαν πολλά αντίτυπα. Τους ζήτησα να αγοράσω ένα και συνεχίζοντας προς τα πάνω, το ξεφύλλισα, Τις επόμενες ημέρες το ξαναπήρα στα χέρια μου και διάβασα μερικά κομμάτια με μεγάλη ευχαρίστηση. Όλα ενδιαφέροντα.

Ας πω πως, σαν παλιός εκπαιδευτικός, έχω μεγάλη περιέργεια για τις σχολικές εκδόσεις. Είχα άλλωστε την ευκαιρία να συνεργαστώ αρκετά χρόνια σε εκδοτικές και συγγραφικές / συντακτικές ομάδες σχολικών ή άλλων περιοδικών και βιβλίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τη θεωρώ συναρπαστική εμπειρία, για όσους δεν είμαστε επαγγελματίες. Τώρα βέβαια με τους υπολογιστές και τους εκτυπωτές, όλοι έχουμε έρθει πιο κοντά στην έκδοση και την εκτύπωση.

Αλλά ας έρθουμε στο περιοδικό του μουσικού μας σχολείου. Ο τίτλος είναι «Στη Διαπασών». Μακάρι να τα λένε φωναχτά τα παιδιά μας. Δια πασών των νεανικών τους φωνών! Το τεύχος που πήρα στα χέρια μου είναι το 17ο και, με τη δίμηνη έως τρίμηνη περιοδικότητά του, υπολογίζω πως εκδίδεται αρκετό καιρό τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε είδα με χαρά πως το 2017 έτυχε και πανελλήνιας βράβευσης.

Θα ήθελα να γράψω δυο λόγια παρουσιάζοντας μερικά από τα κομμάτια, αλλά ξέρω πως θα παρέλειπα −αδίκως− πολλά άλλα. Αρκούμαι λοιπόν να συγχαρώ όλα τα παιδιά που συμμετέχουν καθώς και τους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς, για τη συνεχή προσπάθεια.

Αρκούμαι λοιπόν να αναφέρω το τόσο ζωηρό και ενδιαφέρον θεματολόγιο, με τους τίτλους από τα περιεχόμενα: Μουσικές της Ηπείρου, Greece Goes Modern, Έλληνες συνθέτες, Γιώργος Γάκης, Jazz Now, Αντιεμβολιαστικό κίνημα, Πορτολάνος (δίσκος καθηγητή των παιδιών), Ρόζα Εσκενάζυ (βιβλίο καθηγήτριας των παιδιών), Χρήστος Ζώτος, Role Models, Ιστορίες λέξεων, Βιβλιοκριτική / ταινιοκριτική, Ειδήσεις του σχολείου.

Τελειώνοντας, να εξάρω, σαν Πρεβεζάνος, που πληροφορούμαι την είδηση από το Στη Διαπασών, τη συμμετοχή των παιδιών μας στη διεθνή εκπαιδευτική δράση UWC που μας ξεπερνάει όλους. Ζηλεύω, λόγω των ιαπωνολογικών μου ενδιαφερόντων, την Ξένια (που είχαμε μάθει για το περυσινό της ταξίδι) και εύχομαι με το καλό στη Δήμητρα και τη Χριστίνα.

Να  μας τα λέτε παιδιά. Στη Διαπασών. Όλα.

Γιάννης Ρέντζος

This entry was posted in πρεβεζάνοι μουσικοί, σχολεία της Πρέβεζας, Δημόσιος Χώρος, Ιαπωνία, Πρεβεζάνοι εκπαιδευτικοί, Ρέντζος, αυτοκίνητο, εκπαίδευση, κινητικότητα, Visit Preveza and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Responses to ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

  1. Ο/Η Γιάννης Ρέντζος λέει:

    Μπορείτε να διαβάστε κι εδώ όλο το τεύχος

Σχολιάστε