ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΝΟΒΑ

Τον φίλο και κοινωνικό αγωνιστή

Πληροφορήθηκα με θλίψη το θάνατο του εκλεκτού φίλου Γιατρού – Καρδιολόγου και αγωνιστικού κομμουνιστικού στελέχους Γιάννη Νόβα.

Τον Γιάννη γνώριζα από παιδί επειδή ο πατέρας του ήταν ψάλτης στην τότε ενορία μας, τον Άγιο Αθανάσιο. Τον είχα όμως και μερικά χρόνια μαθητή στο Λύκειο, όπου αναγνώρισα την ιδιοφυή σχέση του με τα μαθήματά μου, τη Φυσική και τη Χημεία. Είχα μάλιστα μάθει πως η επίδοσή του στο μάθημα της Φυσικής, στην Ιατρική Σχολή στην Αθήνα, με καθηγητή τον Καίσαρα Αλεξόπουλο, ήταν τόσο καλή που ο Αλεξόπουλος τον κάλεσε να τον συγχαρεί και να του προτείνει να μεταγραφεί στο Τμήμα Φυσικής και να ακολουθήσει αυτόν τον επιστημονικό κλάδο.

Από εκείνα τα χρόνια ‒και μετά τις απουσίες μας από την Πρέβεζα‒ ξανασυναντηθήκαμε στην πόλη μας όπου παρακολούθησα την επιστημονική, επαγ-γελματική και πολιτική του δραστηριό-τητα. Δεν έτυχε να συνυπηρετήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας. Άλλωστε αναγκάστηκε να διακόψει τη θητεία του για λόγους υγείας. Πέρυσι μου ανακοίνωσε το θλιβερό γεγονός της ασθένειάς του και την αναπότρεπτη πορεία του προς το τέλος του βίου του.

Εκφράζω κάθε ειλικρινή συμπάθεια για την απώλειά του.

This entry was posted in πρεβεζάνοι επιστήμονες, Δημόσιος Χώρος, εσωτερική γεωπολική, εκλογές 2014, λαϊκό κίνημα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s