Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 Στην Πλατεία Συντάγματος και στο Μέγαρο Μουσικής


Με μεγάλη επιτυχία άρχισε το ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 και συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα με πλούσιο πρόγραμμα και μεγάλη συμμετοχή θεατών η ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. Θα διαρκέσει μέχρι και την ΠΕΜΠΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019.

Η εναρκτήρια παρουσίαση της Ιαπωνικής Εβδομάδας έγινε στην Πλατεία Συντάγματος το Σάββατο το μεσημέρι, ενώ οι υπόλοιπες εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές εκθέσεις έχουν προγραμματιστεί και λαμβάνουν χώρα στο ΜΕΓΑΡΟ ΑΘΗΝΩΝ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από τις 11 το πρωί.

Από την εναρκτήρια γιορτή στην Πλατεία Συντάγματος

Χθες ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 παρακολουθήσαμε τη δεύτερη ημέρα της εορταστικής Ιαπωνικής Εβδομάδας, στο Μέγαρο Αθηνών, με πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκθέσεων και πολλών δραστηριοτήτων και χαιρόμαστε για την επίσης μεγάλη συμμετοχή.

Ας μου επιτραπεί να αναφέρω ένα χαριτωμένο προσωπικό «συμβάν». Σε ένα εργαστήριο (workshop) από τα πολλά, μου πρότειναν, όπως και σε πολλούς άλλους επισκέπτες, να γράψω καλλιγραφικά ένα χαρακτήρα. Πρόκειται για το 友 (βλ. και εικόνα). Τους είπα πως τον αναγνωρίζω (τόμο, φίλος). Μετά, οι ευγενέστατες εμψυχώτριες του εργαστηρίου μου ζήτησαν να υπογράψω ώστε, όλα τα καλλιγράμματα, αφού συγκεντρωθούν να σταλούν σε μια έκθεση στην Ιαπωνία, ως ελληνική συμμετοχή.

Τους είπα χαριτολογώντας πως έχω μονογραφή ΙΡ (Ιωάννης Ρέντζος) αλλά τη γράφω 江戸 . Αυτό είναι το παλιό όνομα του Τόκιο, το Έντο [Edo]), που σημαίνει «είσοδος κόλπου» ή «δέλτα» και γέλασαν. «Α…, ο κ. Έντο» (Edo san), μου είπαν. «Θα το στείλουμε έτσι».
Τελειώνοντας συμπληρώνω πως η Ιαπωνική Εβδομάδα της Αθήνας είναι η 44η Japan Week που γίνεται από πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα και φέτος ήταν η σειρά της ελληνικής πρωτεύουσας. Την ΤΡΙΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 έχει προγραμματιστεί «Φεστιβάλ», στις 2.00, στην Πλατεία Συντάγματος.

This entry was posted in Δημόσιος Χώρος, Ιαπωνία, γεωγραφία, γλώσσα, εκπαίδευση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s