Χαμένες ζωές, πεταμένες στους δρόμους. Αυξάνονται τα τροχαία με εγκατάλειψη!

Η ανακοίνωση αυτή του συλλόγου SOS – ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ με θέμα τα τροχαία με εγκατάλειψη του Ιανουαριου 2020 γνώρισε σημαντική ανταπόκριση από μεγάλο αριθμό ΜΜΕ σε όλη τη χώρα.
Το θέμα ήταν πρώτο σε αναγνώσεις την ήμερα που αναρτήθηκε στο site της Εφημερίδας των Συντακτών (80 κοινοποιήσεις από τη σελίδα της στο fb), δημοσιεύτηκε σε αρκετές ημερήσιες εφημερίδες και σε μεγάλης αναγνωσιμότητας sites. Όμως από μεριά πολιτικών …. άκρα του τάφου σιωπή ως συνήθως. Χρειάζεται κάτι ποιο δυναμικό; Προς εξέταση.

sostegr

Το 2020 μπήκε με πολλές υποσχέσεις να εκκρεμούν από τη νέα κυβέρνηση για το θέμα των τροχαίων εγκλημάτων όμως το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης πέρασε ήδη χωρίς να αγγιχτεί τίποτα σχετικό με το θέμα.

Δίνουμε παρακάτω στοιχεία που συλλέξαμε από το διαδίκτυο για τα τροχαία με εγκατάλειψη που είχαν σαν αποτέλεσμα θάνατο ή τραυματισμό  τον μήνα Ιανουάριο του 2020 στην Ελλάδα.

Προφανώς ο κατάλογος δεν είναι πλήρης.

Τα  συνολικά στοιχεία τα έχει η Τροχαία, αλλά επιλέγει – ή ακριβέστερα έχει εντολή, εδώ και χρόνια, να μη τα δημοσιοποιεί. Να σημειώσουμε ότι συγκριτικά με τα κατά καιρούς επιλεκτικά εμφανιζόμενα στοιχεία (ενδεικτικά ΕΔΩ) η αύξηση στα θανατηφόρα τροχαία με εγκατάλειψη είναι αλματώδης.

Απ αυτά τα ενδεικτικά στοιχεία καταγράφονται μέσα στο μήνα: δέκα τροχαία με εγκατάλειψη. Στα τέσσερα ο τραυματισμός οδήγησε στο θάνατο, στα άλλα έξι αγνοούμε την εξέλιξη.

Και στις δέκα περιπτώσεις οι δράστες ήταν οδηγοί αυτοκινήτων ενώ τα θύματα

Δείτε την αρχική δημοσίευση 653 επιπλέον λέξεις

This entry was posted in Δημόσιος Χώρος. Bookmark the permalink.

2 Responses to Χαμένες ζωές, πεταμένες στους δρόμους. Αυξάνονται τα τροχαία με εγκατάλειψη!

  1. Ο/Η dimitrisfileles λέει:

    Και στην οδήγηση, όπως και σε πολλές ακόμη κοινωνικές συμπεριφορές, αντικατοπτρίζεται ο κατακερματισμός της συνοχής της ελληνικής κοινωνίας. Το έλλειμμα παιδείας είναι και εδώ φανερό. Αφού δεν μπορούμε να είμαστε από πεποίθηση και με γνώση συνειδητοί πολίτες, ας αναγκαστούμε από τον φόβο του νόμου, αν αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μη θρηνήσουμε και άλλα αθώα θύματα της οδηγικής ασυνειδησίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s