ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Ένας συμπαθής Ουκρανός διανοούμενος προδίδει το κρυμμένο μυστικό

Στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (30 Απριλίου 2022, σελ. 22, 23) υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Ουκρανού συγγραφέα Βολοντίμιρ Γερμολένκο με τίτλο «Δυστυχώς η ρωσική κοινωνία αποδέχεται τη βία». Στη συνέντευξή του αυτή στη Μαρίλια Παπαθανασίου ο Ουκρανός διανοούμενος, με σπουδές στο Παρίσι, μιλάει για τον πόλεμο που συνεχίζεται ακόμα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και για τον ρόλο της Δύσης στη σύγκρουση. Τεκμηριώνει έτσι λεπτομερώς και σε βάθος αυτά που υπαινίσσεται ο τίτλος.

Δυστυχώς, μια κεντρική εκτίμηση της τοποθέτησής του δείχνει πως ο συμπαθέστατος (όπως βλέπω στη φωτογραφία ‒και όχι μόνο γι’ αυτό) πολιτικός αυτός φιλόσοφος και ακτιβιστής αθωώνει τα δυτικά κράτη, για να καταδικάσει πιο εύκολα με τα επιχειρήματά του τη Ρωσία. Θεωρεί πως το ρωσικό έδαφος (και μόνο αυτό) έχει συγκροτηθεί με εσωτερική αποικιοποίηση σαν ηπειρωτική αυτοκρατορία και επικράτηση των Ρώσων σε άλλες εθνότητες. Όμως ξέρουμε πολύ καλά πως όλα τα κράτη και μάλιστα τα μεγαλύτερα (Γαλλία, Βρετανία, Ισπανία κ.λπ.) αλλά και τα μικρότερα συγκροτούνται από μια κεντρική εθνότητα που επιβλήθηκε κατακτητικά στις άλλες. Προφανώς το ζήτημα είναι αν όλοι οι κάτοικοι της κάθε χώρας είναι ισότιμοι μεταξύ τους πολίτες με ίσα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Βολοντίμιρ Γερμολένκο (που πολύ καλά κάνει και υποστηρίζει την πατρίδα του) είναι συμπαθής επειδή, εκτός των άλλων, μέσα στην πατριωτική αθωότητά του, αναφέρεται στις διαφορετικές εθνότητες που απαρτίζουν τη σημερινή Ρωσία. Αποκαλύπτει με αυτό τον τρόπο το κρυμμένο μυστικό των Δυτικών και του ΟΒΑΣ (ή «ΝΑΤΟ») που είναι να διασπάσουν και να διαλύσουν το ρωσικό έδαφος ώστε το όνειρο (που έχουν οι Δυτικοί, ΝΑΤΟ και συνεργάτες άρα και Ουκρανοί) να γίνει πραγματικότητα. Έτσι μόνο θα μπορέσουν (διάβαζε: θα μπορέσουμε) να κυριαρχήσουμε στον κόσμο… Η Ρωσία είναι το σκληρό καρύδι ή το γεωκάρδιο όπως λέμε. Δεν ξεχνούμε άλλωστε όλους τους φονιάδες των λαών που την χτύπησαν. Βοναπάρτης, Αδόλφος και πολύ οργανωμένα το ΝΑΤΟ.

This entry was posted in Δημόσιος Χώρος. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s