ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΕΠΑΥΛΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

Πολύ κατατοπιστικό. Είναι ενδιαφέρον να αναζητηθούν οι σχέσεις των κειμένων σε Γραμμική Α με τα ιαπωνικά. (Όπως υποστηρίζει ο Hiro Koruda).

MUNDUS EST- travel stories

PANO_20190821_131844.jpg

Ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης με ευρήματα μοναδικά στο είδος τους, η «Βασιλική», λεγόμενη, έπαυλη της Αγίας Τριάδας, μόλις τρία χιλιόμετρα από το Ανάκτορο της Φαιστού συνεχίζει να κρατά καλά κρυμμένο το μυστικό της κατασκευής της. Αν και ο σκοπός της είναι σε μεγάλο βαθμό κατανοητός επιτελώντας ρόλο αντίστοιχο με εκείνο των άλλων προϊστορικών βιλών της Κρήτης, δηλαδή τον έλεγχο μιας περιοχής και τη διαχείριση του πλούτου της, εντούτοις οι επιστήμονες δεν συμφωνούν στο αν η μεγαλοπρεπής έπαυλη με στοιχεία που παραπέμπουν σε Ανακτορική δομή αποτελούσε την έδρα ενός ντόπιου ηγεμόνα, η αν ήταν η θερινή κατοικία του άνακτα της Φαιστού ή λειτουργούσε συμπληρωματικά της Φαιστού ή τέλος αν λειτούργησε ως η έδρα του μετά την καταστροφή των ανακτόρων.

IMG_20190821_125147.jpg

Η βίλα χαρακτηρίζεται από την επιβλητική αρχιτεκτονική της και κυρίως την πληθώρα ευρημάτων που είναι μοναδικά για τον προϊστορικό κόσμο της Κρήτης με πιο…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 1.621 επιπλέον λέξεις

This entry was posted in Δημόσιος Χώρος. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s