Είπαμε: πουλημένοι στο αυτοκινητοπετρελαϊκό κεφάλαιο.
Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, κλπ» που κατατέθηκε στη Βουλή στις 24 Μαρτίου για να ξεκινήσει η συζήτηση του στις 27 επανέρχεται (άρθρο 67) η υπαγορευμένη από Δικηγορικό Γραφείο πρόταση τροποποίησης του άρθρου 290 Α του Ποινικού Κώδικα περί Επικίνδυνης Οδήγησης που είχε εμφανιστεί τον περασμένο Νοέμβρη σε σχέδιο Νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης και αποσύρθηκε όταν αυτό παρουσιάστηκε στη Βουλή το Δεκέμβρη.
Η προκλητική αυτή τροποποίηση θεσπίζει ως κακούργημα την πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στο οδικό δίκτυο των πόλεωνMONONόταν η ταχύτητα που αναπτύσσει ο οδηγός ξεπερνά τα90 km/h (40 km πάνω από το υφιστάμενο όριο των 50 km/h) και στους αυτοκινητοδρόμους όταν ξεπερνά τα 190 km/h (60 km πάνω από το υφιστάμενο όριο).
Είναι μια τροπολογία που κλείνει το μάτι…
Δείτε την αρχική δημοσίευση 496 επιπλέον λέξεις
Ο tempora ο mores!!! Τι άλλο θα σκαρφιστούν για να μην τιμωρούνται όπως τους αξίζει οι εγκληματίες της ασφάλτου, αλλά και για να αποφεύγουν οι ασφαλιστικές εταιρείες τις αποζημιώσεις;;;
Πολύ ωραία τα λες αγαπητέ Δημήτρη.