ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ»

Δημόσιος Χώρος και υπεύθυνοι φορείς και άτομα στη χθεσινή συγκέντρωση

troxaiaΈγινε χθες στο παλιό «Πανόραμα», κοντά στο φοιτητικό εστιατόριο, όπου συνέβη ο πρόσφατος σοβαρότατος τραυματισμός του φοιτητή Νικόλα Μ. από όχημα, η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συγκάλεσε ο «Δημόσιος Χώρος». Με συμμετοχή συμπολιτών μας, φορέων και εκπροσώπηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου ζητήθηκε άλλη μια φορά να αναληφθούν από τη Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας και την απαραίτητη εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής, διαδικασίες για μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις, ποδηλατοδρομήσεις, εγκατάσταση στενώσεων ή/και μειωτήρων ταχύτητας, σηματοδοτών ρύθμισης της κυκλοφορίας και φωτισμού καθώς και να αναληφθεί η επιμελημένη διαγράμμιση των διαβάσεων. Ζητήθηκε επίσης να ενταχθούν όλα αυτά σε μελέτη που πρέπει να εκτελεστεί το δυνατόν συντομότερο.

Ιδιαίτερα, σε σχέση με το σημείο όπου έλαβε χώρα το θλιβερό συμβάν, προτάθηκε από τους παριστάμενους και υιοθετήθηκε από την παράταξή μας 1) να αντιμετωπιστεί άμεσα το ενδεχόμενο για μονοδρόμηση, με προτίμηση στην πρωινή κάθοδο, άρα με κατεύθυνση προς το κέντρο, και 2) να χαραχθεί, έστω και με απλό άσπρισμα, δηλαδή διαγράμμιση, «πεζοδρόμιο» και «ποδηλατόδρομος», σε κοινή λωρίδα, που να ελέγχεται ώστε να είναι «άβατη και απάτητη» από οχήματα. Προφανώς, τα αιτήματα αυτά θα πρέπει να μελετηθούν από το Δήμο και την Τροχαία ως προς την υπηρέτηση της ασφάλειας, την πρακτική χρησιμότητα και τη δυνατότητα της άμεσης εκτέλεσης.

troxaia3

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Στη χθεσινή συγκέντρωση, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα-Λούρος-Ζάλογγο» δεσμεύθηκε να φέρει ως προ ημερησίας διατάξεως το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (εάν δεν έχει φροντίσει η Δημοτική Αρχή να το εισαγάγει). Στη συνεδρίαση αυτή καλούνται, άλλωστε, να λάβουν μέρους και όσοι από τους ενεργούς και υπεύθυνους συμπολίτες μας αισθάνονται την υποχρέωση να υποστηρίξουν τα ζητήματα της «ειρήνευσης» στην πόλη και τη δημοτική περιφέρεια. Εξάλλου, στη συνεδρίαση θα αναδειχθεί πάλι η προώθηση της διοργάνωσης ημερίδας για τα τροχαία, όπως το έχουν ήδη πρόθυμα αποδεχθεί ο Εισαγγελέας και ο Διευθυντής Τροχαίας.

troxaia2

Δείτε VIDEO εδώ: Πρέβεζα: Πόσο αξίζει μια απόφαση που θα σώσει ανθρώπινες ζωές; 

Διαβάστε εδώ την πρώτη εισήγησή μας προς τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, σχετικά με τη βελτίωση του δρόμου, όπου έγινε το ατύχημα.

This entry was posted in πεζός, πεζόδρομος, ποδήλατο, ποδηλατόδρομος, πολεοδομία, Δημόσιος Χώρος, Παντοκράτορας, αυτοκίνητο, δημόσια υγεία and tagged . Bookmark the permalink.

1 Responses to ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ»

  1. Παράθεμα: Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ «ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ» | "Δημόσιος Χώρος Γ. Ρέντζος"

Σχολιάστε