ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ…

Αφιερωμένο στο Κώστα Ντ. που χθες το πρωί στο ΚΑΠΗ μας απάγγειλε από μνήμης και μας έδωσε ένα ποίημα του Παλαμά.

Δεν ξεχάσαμε τον Ωρωπό. Ποιος μπορεί να τον ξεχάσει;

Χθες το βράδυ, μεγαλη ομάδα υποψηφίων και φίλων της δημοτικής κίνησης «Δημόσιος χώρος Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο», συνοδεύοντας τον Γιάννη Ρέντζο, υποψήφιο δήμαρχο, επισκέφθηκε τον Ωρωπό.

Οι «πονηροί» χωριάτες ρώτησαν το Γιάννη Ρέντζο αν έχει ξαναεπισκεφθεί το κατασκευαστικά υποδειγματικό χωριό τους. Τους απάντησε πως «ποτέ δεν ξεχνά τον Ωρωπό», όπως λέει το αγωνιστικό τραγούδι. Τα τελευταία χρόνια είναι ταχτικός θαμώνας της πλατείας όπου γίνεται το καλοκαιρινό πανηγύρι και κάθε χρόνο ερωτά αν «το υπέροχο κρασί τους μπήκε επιτέλους σε μπουκάλια με όμορφες ετικέτες». «Όχι» του είπαν, με πίκρα και ειρωνεία. «Προτιμούμε τώρα να καλλιεργήσουμε σαλιγκάρια, όπως μας το πρότεινε ένας άλλος σοβαρός υποψήφιος»! Που να τους πούμε πως στα προγράμματά μας περιλαμβάνουμε προτάσεις για χωροθέτηση διεπιστημονικών πανεπιστημιακών τμημάτων στην περιφέρειά τους…

Η απελπισία του αγροτικού κόσμου αναδεικνύεται από όλες τις πλευρές. Το μπαμπάκι ξανάρχεται στις συζητήσεις! Ακόμα και οι δασμοί κουβεντιάζονται πάλι σαν προστατευτικό μέτρο για την ελληνική παραγωγική βάση. Αυτή βέβαια που ξηλώθηκε τα τριάντα χρόνια των επιδοτήσεων.

Στο Λούρο, όπου συνεχίστηκε η βραδυνή εξόρμηση, αντί για το «καλή επιτυχία», ένας ειλικρινής σοβαρός και παλιός αγωνιστής τους αποχαιρέτισε με την ευχή «καλό αγώνα», σαν ν’άρχιζε τώρα η προεκλογική μάχη.

Ναι. Όταν τελειώσει το πανηγύρι των εκλογών, που ο πρωθυπουργός από την Αθήνα δεν τις αναγνωρίζει για αυτοδιοικητικές, θα πρέπει να αρχίσει ένας καλός αγώνας για την αυτοδιοίκηση, την Πρέβεζα, την ύπαιθρό της.

Καλό αγώνα συντρόφια, «Μην κουρασθούμε. Είναι η ψυχή μας ατσαλωμένη». Όπως το λέει ο μεγάλος Παλαμάς. «Καλό αγώνα» Κώστα του ΚΑΠΗ που μας έδωσες το ποίημα.

This entry was posted in Δημόσιος Χώρος. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s