ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ Ή ΒΟΥΤΣΗΣ Ο ΑΝΤΙ-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ;

Θα συνεχίσει δια νεκραναστάσεως την τετραετία του το απελθόν δημοτικό συμβούλιο σαν χειρονομία «καλής αντικαλλικρατικής κυβερνητικής θελήσεως»;

katrougΣύμφωνα με σοβαρό πρεβεζάνο φίλο, δεν είναι δύσκολο να γίνει ανατροπή στα κατά τόπους δημοτικά πράγματα, με στόχο να καταργηθεί «με ένα άρθρο μόνο» το καλλικρατικό πλαίσιο και να αντικατασταθεί από το προηγούμενο καποδιστριακό, που και αυτό θα δώσει τη θέση του σε άλλη δημοτική δομή με στόχο την πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση της υπαίθρου. Υπάρχει μάλιστα δυνατότητα –εντελώς απίθανο− να ανασυσταθεί η παρελθούσα δημοτική δομή και σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, που θα συνεχίσει δια νεκραναστάσεως την τετραετία του ως πενταετία, όπως με τη βενιζελική «Βουλή των Λαζάρων» του 1915/1917.
Αν δεν ήταν η σοβαρότητα του προσώπου που μου εκμυστηρεύτηκε αυτά που γράφω και που μοιάζουν με πρωταπριλιάτικο, θα μιλούσα για ακριτομυθίες ή εικοτολογίες ή (για μερικούς) ευσεβείς πόθους. Αλλά ο συνομιλητής μου μού έκανε λεπτομερή ανάλυση. Χωρίς να χρησιμοποιήσει όνομα υπουργού αλλά μόνο ιδιότητα γενικά («υπουργός των Εσωτερικών»), εκτιμά πως ο υπουργός (ή ο αναπληρωτής;) μπορεί να κάνει ηρωική τούμπα, όχι βέβαια για ανατροπή υπεσχημένων αλλά για πραγματοποίησή τους.
Οι υπουργοί Εσωτερικών είναι βέβαια πάντα «εθνικοί ήρωες». Με τις πράξεις τους −τις υπουργικές εννοείται− και με τα σχέδια νόμου που εισάγουν, το παίζουν σαν τέτοιοι. Ευτυχώς που ο νυν, π.χ. αναπληρωτής υπουργός, έχει ήδη αναχθεί σε τέτοια ηρωική μορφή, ώστε δεν χρειάζεται να δώσω άλλα παραδείγματα. Άλλωστε είναι πολύ ζωντανά, όπως ο πεντηκοντάεδρος (νυν ΠτΔ), και ο συμπαθέστατος μηχανικός αλλά και διανοούμενος Σκανδαλίδης (με τον εκλογικό νόμο που μπέρδεψε θανάσιμα τα πράγματα στην προ-Μητσοτακική φάση) και άλλοι.
Ναι χρειάζεται, κατά το σοβαρό φίλο εκτιμητή, να εμφανιστεί η Κυβέρνηση ως αντι-Καλλικρατική, αφού μέχρι τώρα δεν εκδηλώνεται ανοιχτά στο ζήτημα αυτό. Και είναι έτσι σαν να «αδειάζει» τους αντι-καλλικρατικούς αυτοδιοικητικούς φίλους της εγκρίνοντας ταυτόχρονα έμμεσα ζημιογόνες στάσεις και συμπεριφορές (π.χ. δημαρχοκεντρικές, πολεοκεντρικές και αθηναιοκεντρικές) που επέδειξαν κάποιοι άλλοι. Τα ξέρουμε αυτά από την Πρέβεζα, που τα πληρώνει ακόμα. Χοντρά.
Ευτυχώς βέβαια που ο δικός μας δήμαρχος, λόγω προσωπικής προέλευσης και πολιτικής διαδρομής δεν έχει δείξει –κάθε άλλο− καποδιστριακο-καλλικρατική συμπεριφορά και, όπως ξέρουμε, δεν περιφρόνησε την ύπαιθρό μας. Μεταξυ πρωταπριλιάς και Σαββάτου του Λαζάρου πολλά λέγονται…

This entry was posted in Δημόσιος Χώρος, εσωτερική γεωπολική, εκλογές 2014, εκλογές 2015 and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ Ή ΒΟΥΤΣΗΣ Ο ΑΝΤΙ-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s